EyeLove Amersfoort

Tevens het dichtstbijzijnde EyeLove verkooppunt vanuit Leusden (4 km), Hoogland (5km), Soest (7 km), Woudenberg (7 km), Maarn (9 km), Baarn (10 km) en Maarsbergen (10 km). Goed bereikbaar vanuit Hooglanderveen (7 km), Hoevelaken (7 km), Nijkerk (11 km), Bunschoten-Spakenburg (11 km) en Eemnes (15 km).

Brillen voor een vaste lage prijs

 • Bril op sterkte, voor veraf óf dichtbij: € 49
 • Multifocale (computer)bril, met leesgedeelte: € 99
 • Multi-plus bril met breder leesgedeelte: € 149

Bij Eyelove Brillen altijd:

 • Inclusief montuur en glazen op elke sterkte (óók kosteloos met cilinder en zonneglas)
 • Inclusief keuze uit een wisselende collectie van minimaal 225 monturen
 • Inclusief niet goed = geld terug garantie
 • Inclusief oogmeting, zonder afspraak
 • Inclusief ontspiegeling (standaard bij blanke glazen)
 • Inclusief kraswerende laag
 • Inclusief dunnere glazen vanaf sterkte 3.00
 • Inclusief brillenkoker en microvezel brillendoek
 • Ook keuze uit geel glas (nachtbril) of bruin, groen of grijs glas (zonnebril), zonder meerprijs

Optioneel kunt u voor € 19 kiezen voor:

 • Dunnere glazen (index 1,6) voor sterkte tot 3.00, of extra dunne glazen (index 1,67) vanaf sterkte 3.00; of
 • Meekleurende glazen, 15-75% (in bruin of grijs)

Stap 1: kies een montuur

In de winkel kunt u kiezen uit 225 huismerk monturen. De collectie wisselt voortdurend. Alle monturen zijn door Eyelove ontworpen, we verkopen geen merkmonturen. De kosten voor het montuur zijn bij de totaalprijs inbegrepen. U betaalt dus niets extra voor het montuur. Zodra u een montuur heeft uitgezocht gaan we de sterkte bepalen.

Stap 2: sterkte bepalen

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw sterkte te bepalen. In de meeste gevallen beginnen we met een oogmeting. Maar als u al een bril draagt en/of een brilrecept heeft, dan kunnen we deze waarden ook overnemen.

Gratis oogmeting

Bij Eyelove gebruiken we de nieuwste technologische apparatuur op het gebied van oogmetingen, daarom kan de oogmeting anders verlopen dan u tot op heden gewend was. Wij zorgen voor een uitermate, accurate oogmeting, waardoor uw veraf-sterkte zeer nauwkeurig wordt gemeten. Een afspraak maken is niet nodig.

Hoe werkt een oogmeting?

U legt uw kin op de daarvoor bestemde steun, kijkt in het apparaat, de medewerker start de oogmeting en vervolgens wordt heel secuur vastgesteld welke sterkte glazen u nodig heeft. Dit duurt meestal niet meer dan een minuut.

Oogmeting met lenzen

U kunt geen contactlenzen dragen tijdens de oogmeting. Als u normaal harde lenzen draagt, kunnen wij helaas geen oogmeting verzorgen voor u. Als u zachte lenzen draagt, kunt u de ogen pas laten opmeten als de lenzen ongeveer 15 minuten uit zijn.

Oogmeting bij kinderen

Voor een oogmeting bij kinderen (jonger dan 12 jaar) verwijzen wij u door naar een oogarts of optometrist. Deze zal met een druppel de pupillen van de ogen wijd maken, waarbij tevens het scherpstellen van de lens tijdelijk buiten werking wordt gesteld.

Brilmeting of brilrecept

Bent u tevreden met uw huidige bril? Dan kunnen wij deze waarden doormeten en overnemen. We kunnen ook de waarden van uw laatste brilrecept overnemen.

Proefbril

Als de metingen of het recept verschillen, dan meten we u een ‘proefbril’ aan om de zien met welke waarden u het prettigst kijkt.

Stap 3: bepalen van pupilhoogte en pupilafstand

Voor elke bril bepalen we vervolgens de pupilafstand (PD-waarde) en de pupilhoogte (PH-waarde). Hiervoor maken we een foto waarop u het montuur met een “Eyestick” draagt. Daarnaast meten we op deze manier voor een multifocale bril:

 • De wrap, ofwel de kromming van het voorstuk van het montuur.
 • De vertex afstand, de afstand van het hoornvlies tot de glazen.
 • De pantoscopische hoek, de hellingshoek van het voorstuk ten opzichte van het gezicht.

Stap 4: klaar binnen 14 dagen

Na ca. 2 weken ligt uw bril klaar en kunt u deze afhalen in de winkel. Zodra de bril binnen is, ontvangt u automatisch een e-mailbericht dat u de bril kunt afhalen. We stellen de bril voor u af, zodat deze comfortabel zit.

Multi-plus bril met breder leesgedeelte € 149

 • Multifocale bril met breder leesgedeelte
 • Minimale vertekening
 • Glazen met extra heldere coating
 • Inclusief waterafstotende coating

Zonnebril of nachtbril op sterkte

Zonnebril op sterkte

Een zonnebril van Eyelove is op iedere sterkte zonder meerprijs verkrijgbaar met bruin, grijs of groen zonneglas. In de winkel zijn voorbeelden van het zonneglas aanwezig. Er zit UV400 bescherming op. U kunt ook een zonnebril zonder sterkte bestellen. Het is niet mogelijk om zonnebrillen in combinatie met extra dun glas te bestellen.

Nachtbril op sterkte

Een nachtbril heeft gele glazen. Deze gele glazen, verhogen het contrast en zijn dus uitermate geschikt voor het rijden in het donker. De speciale gele glazen in de nachtbrillen geven rust aan de ogen voor wie problemen heeft met koplampen van tegenliggers, maar ook bij mist, straatverlichting en lichtreclames. Ook ideaal voor de schiet- en wintersport. Het is niet mogelijk om nachtbrillen in combinatie met extra dun glas of randloze monturen te bestellen.

Optie: Extra dunne glazen (+ € 19)

Vanaf sterkte 3.00 worden onze glazen standaard dunner geslepen (brekingsindex 1.6). Bij sommige sterktes is het mogelijk om de glazen (alleen blank glas) extra dun te laten slijpen voor een meerprijs van € 19 per bril. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden.

Optie: Meekleurende glazen (+ € 19)

Voor € 19 kunt u de bril laten voorzien van meekleurende glazen 15-75% (in bruin of grijs). Meekleurende glazen hebben een beginkleur van 15%, onder de meest ideale omstandigheden zullen ze opkleuren naar 75%. Meekleurende glazen zijn niet bij elke sterkte, cilinder en montuur beschikbaar. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden. Het is niet mogelijk om brillen met meekleurde glazen in combinatie met extra dun glas of randloze monturen te bestellen.

Nazorg en garantie

Als uw bril kapot of beschadigd is, verzoeken wij u naar de winkel te gaan en dit te bespreken. Afhankelijk van de oorzaak, kan er een afspraak worden gemaakt met onze opticien die minimaal eens in de 14 dagen in de winkel aanwezig is.

Wij geven 1 jaar fabrieksgarantie op het montuur (breuk en/of beschadiging door fabricagefouten) en 1 jaar op coating (loslating) van de glazen. Er is geen garantie op gebruikerskrassen en breuk door oneigenlijk gebruik. Op randloze monturen (glasbrillen) is geen garantie op glasbreuk.

Krassen en vlekken voorkomen

Hoe voorkom ik krassen?

 • Gebruik altijd een zachte, schone brillendoek (zoals meegeleverd bij uw bril), een lensdoek of een theedoek. Was deze doekjes op hoge temperatuur en zonder wasverzachter.
 • Spoel uw bril af met lauw, handwarm water.
 • Gebruik geen kledingstuk om uw bril te reinigen, i.v.m. de mogelijke aanwezigheid van zeep-resten.
 • Gebruik geen chemische middelen of zeep. Ook geen afwasmiddel. Dit kan de coating aantasten.
 • Gebruik geen keukenpapier of toiletpapier. Dit kan houtvezels bevatten en de coating aantasten.
 • Gebruik geen heet water. Dit is funest voor de glazen en de coating.

Veelgestelde vragen

Oog-gezondheid

Komen er (erfelijke) ziektes in uw familie voor, zoals glaucoom, maculadegeneratie of suikerziekte? Dan verwijzen wij u door naar een oogarts of optometrist.

Wat is een multifocale bril?

Een bril met multifocaal glas heeft aan de bovenkant een sterkte om veraf scherp te zien en onderin een sterkte om dichtbij scherp te zien (leesgedeelte). Over het algemeen is er een gewenningsperiode voor kijken en lezen met een multifocale bril; voor de één is dat een paar uur voor de ander een iets langere periode om er aan te wennen.

Kunt u niet wennen aan multifocaal? Wij hanteren hiervoor een gewenningstermijn van 14 dagen. Indien de bril dan nog niet prettig kijkt, ruilen wij uw bril kosteloos om voor twee enkelvoudige brillen.

Wat is een computerbril?

Met een computerbril kijkt u bovenin het glas op het scherm (40-70 cm) en onderin het glas heeft u een breder leesvlak voor het lezen. Ideaal als u achter de computer aan het werk bent.
Het voordeel van een computerbril is minder vertekening dan bij een multifocale bril en een groter lees- en kijk vlak voor dichterbij. De afstand voor het beeldscherm is maximaal 70 cm en de bril is niet geschikt om in de verte te kijken.

Wordt mijn bril vergoed door de zorgverzekering?

Dat verschilt per (aanvullende) verzekering, en per verzekeringsmaatschappij:

In de basisverzekering worden brillen alleen nog vergoed bij een medische noodzaak. U hebt dan een verwijzing nodig van uw oogarts en u heeft een eigen risico (minimaal €385 in 2019).

Heeft u een aanvullende verzekering, dan worden de brillen vaak gedeeltelijk of soms helemaal vergoed. De hoogte hangt af van de polisvoorwaarden. De goedkoopste aanvullende pakketten bieden over het algemeen geen vergoeding. De vergoedingen lopen sterk uiteen: van €25 per 3 jaar tot €300 per jaar. Dit hangt voornamelijk af van de hoogte van de premie.

De consumentenbond raadt u in de meeste gevallen af om speciaal voor de brilvergoeding een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De maandelijkse premie hiervan is hoger dan de (vaak 3-jaarlijkse) kosten voor een Eyelove bril.

Eyelove Brillen is een erkende zorgverlener onder AGB code: 76088007

Verkopen jullie contactlenzen en hoortoestellen?

Het is bij ons niet mogelijk om contactlenzen of hoortoestellen te bestellen. U kunt wel uw ogen laten meten als u normaal zachte lenzen draagt. Dan moeten de lenzen ongeveer 15 minuten uit zijn.

Verkopen jullie ook merkmonturen?

De monturen die wij verkopen zijn van het Eyelove huismerk. Wij verkopen geen monturen van andere merken.

Krijg ik leeftijdskorting, of een tweede (zonne)bril gratis?

Nee, wij hanteren transparante, vaste lage prijzen die voor iedereen gelijk zijn. Voor niets gaat de zon op. Als u (bij een andere aanbieder) een “gratis” tweede bril krijgt, dan betaalt u voor de eerste bril te veel. Bij Eyelove betaalt u een vaste lage prijs per bril van € 49 (enkelvoudig) tot € 168 (multi-plus met dunner geslepen of meekleurende glazen).